Toves Sida - Med lite av varje...

26 mars 2009

Blixtar & Elavbrott

Idag har vi haft en tropisk storm! Det har regnat (på norra delen) och blixtrat på östkusten. Det värst drabbade området var Candelaria och Güimar med med nederbörd på 50 liter/m2 på 1 timme - både regn och hagel. Där ligger även Elcentralen för hela ön. Troligtvis var det en blixt som slog ned och slog ut hela öns elnät. För de flesta så kom strömmen tillbaka efter 3 timmar, men ca 25 % av alla hushåll är fortfarande utan ström. Däribland restaurangen där maken jobbar. Dom har inte kunnat ha öppet för servering på hela dagen och om elen inte kommer tillbaka före stängningsdax så får han nog tillbringa natten där. Dörrarna kan endast öppnas och stängas elektriskt!!!

Stormvarningen gäller fortfarande och jag vet inte om det blir skola för ungarna imorgon. Här i syd har vi ju inte märkt något (mer än elavbrottet då). Så man får kolla på skolverkets hemsida senare ikväll för att se hur det blir.

Som tur är går det inte att jämföra med när den tropiska stormen Delta drog fram i november 2005 när . Knäckta eltorn, uppryckta träd, tak och skyltar. Då var folk utan el i dagar och vissa hushåll i månader.
7 personer dog!
Upptdatering: Vid 20-tiden kom elen tillbaka till restaurangen så maken sover hemma! Och skola blir det också!

1 kommentar:

  1. Oj, det låter som en storm det, men skönt att maken fick komma hem!! Borde de inte skaffa ett "backupsystem" så att det går att låsa även utan ström? Bara en tanke. Tack för alla roliga mail!!! Kramar!

    SvaraRadera

Lämna gärna en rad så gör Du mig så glad!!:D
Du kan också maila mig på tovessida@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...