Toves Sida - Med lite av varje...

27 november 2009

Utan ord!

Häromdagen var det dagen, mot framför allt, kvinnovåld, men även mot allt våld i allmänhet. Demonstrationer och kampanjer, med politiker och allehanda intelektuella och kändisar. Stort uppbåd både i press och TV.
I år har det dött 49 (läs mördats) kvinnor i Spanien! Dödade av galna makar, ex-makar, pojkvänner etc. Förra året var det över 80 kvinnor som fick sätta livet till därför att en svartsjuk galning inte kan förstå och tillåta att kvinnan säger STOPP!
Man frågar sig - hur kan detta bara fortsätta? Varför slipper dessa män undan så lätt? Ett par år i fängelse och sedan är fritt fram att göra samma sak igen, igen, igen....
För att inte tala om våldtäktsmän. Och våld i alla former - även mot barn!
Man känner sig illa berörd, ledsen och framför allt uppgiven när man hör om alla dessa fall.
Men det som precis hänt här - i grannbyn! Det är för mycket!
I förrgår så kom en 24-årig man med en 3-årig flicka till akuten. Han sa att hon trillat ner från en lekställning. Flickan var livlös! Väl på akuten lyckades läkarna få liv i flickan som kom med hjärtstillestånd. Vid närmare undersökning upptäcktes det att flickan hade märken av slag på kroppen, hon hade brännmärken av cigaretter på ryggen och det framgick tydligt att hon utsatts för våld i dom intimare delarna. (Jag varken vill eller orkar beskriva mer). Hon blev direkt flyttad till ett stort sjukhus i Santa Cruz. Diagnosen beskrevs som mycket allvarlig.
Den 24-åriga mannen är pojkvän till mamman och var barnvakt medan mamman arbetade. De hade tydligen varit ett par i 4-5 månader. Mannen är nu anhållen som misstänkt. Mamman försvarar sin pojkvän.

Imorse berättade dom på nyheterna att flickan dött under natten.

3 kommentarer:

  1. Usch...vad ska man säga? Sen att mamman försvarar pojkvännen gör ju att man blir mållös!
    Ta hand om dig och de dina! Kramar i mängder!

    SvaraRadera
  2. Osita: Det kan man lugnt säga! Fast nu är det tvärtom. Imorgon kommer "del 2".

    SvaraRadera

Lämna gärna en rad så gör Du mig så glad!!:D
Du kan också maila mig på tovessida@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...