Toves Sida - Med lite av varje...

07 maj 2010

Sonen kan ocksåÅrskurs 5 var på utflykt - Stadsvandring i La Laguna.

Sonen hade med sig kamera. Visst är han duktig! Fast visst märks det vad jag gillar att fota! Det har tydligen gått i arv...

La Laguna är universitetsstaden* på ön med ca 300 000 studenter. Har också varit öns huvudstad ett tag innan Santa Cruz tog över.
1999 blev den utsedd till en av UNESCOS världsarvsstäder. En otroligt vacker stadskärna vad gäller arkitektur. Här finns många kyrkor och kloster samt muséer.

Men det viktigaste är att det är här man äter chocolate y churros bäst!Lika onyttigt som gott!!

* Har varit och hållt föredrag på Pedagogiska Institutionen om den svenska skolan. En svägerska arbetar där. Vill lova att det var nervöst! Det var på den tiden då jag pratade spanska lika bra som Dolph Lundgren pratade svenska. Men jag fick dom att skratta och förstå litegrann. Lite efteråt börjades det med Erasmus... ha-ha...


Posted by Picasa

2 kommentarer:

 1. Hej
  Hittade din blogg, som verkar kul.
  Jag har en vännina som bor i La Orotava och jag har flera ggr varit och hälsat på henne. Hon har bott på Tenerife i 22 år och gift med en kille som jobbar som badvakt på Bololo, vet ej om jag stavar rätt. Deras båda döttrar går på universitet i La Laguna.
  Kul att se bilder även ifrån Puerto De la Cruz där jag bodde. Du kanske vet vem hon är Hon heter Ewa och kommer ifrån Stockholm och är 46 år.
  Fortsätt skriv och jag kommer att läsa.

  Monica

  SvaraRadera
 2. Hej Monica! Välkommen hit. Roligt att du gillar bloggen. Tyvärr så känner jag inte din väninna. Fortsätt gärna att kommentera.

  SvaraRadera

Lämna gärna en rad så gör Du mig så glad!!:D
Du kan också maila mig på tovessida@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...