Toves Sida - Med lite av varje...

15 oktober 2010

SM i Siesta


GooglebildANAS (Spanska Siestavännernas förening) anordnar Spanska Mästerskapet i Siesta!
Ca 360 personer kommer att delta under 10 dagar. I ett shoppingcenter i Madrid står soffor uppradade och inför publik ligger dom där och snusar. 8 ronder dagligen mellan kl 12 - 19 där 5 personer går vidare till final.
Första pris är 1000 €, andra pris är 500 € och trean får 250 €. Hederstitlar kommer också att delas ut till Bästa snarkaren, Mest originella sovposition,  Utstyrsel (plagg) samt Publikens favorit.

Maken säger att jag skulle få (100%- säkert) titeln för bästa snarkare... förstår inte...

Hur vet man då att folk sover? Jo, det finns sjukvårdspersonal som mäter pulsen med en liten apparat, så det går inte att fuska. Igårkväll på nyheterna visades ett reportage och flera av deltagarna fick dom faktiskt väcka!

Vad vill ANAS uppnå? Förutom ett Guinnessrekord så vill dom värna om denna nyttiga "aktivitet". Och visst är det så att en powernap förstärker mens sana in corpori sano. Mitt problem är dock att mina powernaps gärna blir superpowernaps, ja vi snackar timmar... och det är inte lika nyttigt :D

2 kommentarer:

  1. Jag såg det här på TV i middags och föreslog maken att han skulle ställa upp. När barnen var små och han jobbade som mest i jordbruket brukade han lägga sig på köksgolvet och vila middag och då kunde han snarka och sova fast ungarna satt på magen på honom.

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Det där låter bekant själv satt både jag och min bror på morfars mage och levde rövare medans han snusade...
    Hoppas ni får en fin och trevlig helg!

    SvaraRadera

Lämna gärna en rad så gör Du mig så glad!!:D
Du kan också maila mig på tovessida@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...