Toves Sida - Med lite av varje...

30 november 2009

Älska Din nästa....

För någon dag sedan skrev jag om något hemskt som hänt här.

I gårdagens tidning stod följande: Den misstänkte 24-åringen släpptes fri då obduktionen visade att 3-åringen dog av följderna av ett olyckligt fall från en klätterställning flera dagar tidigare. "Slagen" visade sig vara märken efter fallet OCH den läkarundersökning som genomfördes på akuten samma dag det olyckliga fallet skedde. "Brännmärkena av cigaretter" visade sig vara en allergisk reaktion av någon (hud)kräm. Och det fanns inga indicier på sexuellt övergrepp.
Hur känner man sig då när man läst detta och bara några dagar innan nästan åberopat införande av dödsstraff...
Jo, otroligt dum eftersom man (återigen) hakat på massmedias häxjakt efter nyheter! Men det pågick en ständig ström av information (som visade sig felaktig), debatt och öppna telefonlinjer i olika program där folk fick säga vad dom ville. Det mesta här på Kanarieöarna, vilket är rätt självklart då det hänt här.
Men man måste också ha klart för sig att det fortfarande finns kanariska barn som fortfarande är spårlöst borta, bl a Sara och Yeremi. Ingen av dessa är dock utsatta för våld inom familjen s a s. Men detta blev liksom droppen!
Man kan ju fråga sig hur läkarna är funtade. Vad fick den akutläkaren att informera om misstänkt övergrepp då den 24-åriga mannen för andra gången kom med flickan till akuten? Känner dom inte till att dom själva kan åstadkomma (blå)märken vid en undersökning?
Den 24-åriga mannen kommer att kräva skadestånd för "att hängas ut offentligt". Jag förstår honom.

Själv kan jag bara be ödmjukt om ursäkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en rad så gör Du mig så glad!!:D
Du kan också maila mig på tovessida@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...