Toves Sida - Med lite av varje...

13 maj 2011

Det som inte får hända...

har hänt här i byn! Rykten har surrat hela dagen. Mördaren var än det och än det. Offret likaså. Aftonbladet skriver så här och BBC visar detta.

Vad tror jag då? Ännu ett bevis på vara på fel plats vid fel tidpunkt gäller både här, i Sverige och överallt. Det visar även hur sjukt det globala samhället är idag. Det som hänt är så obeskrivbart fruktansvärt men ändå så gottar sig "pöbeln" åt just detta. Hos TV, radio och tidningar trängs folk om att få vara med om att berätta just sina vittnesmål.

Just nu finns det "tyvärr" inte riktigt plats på TV-stationernas tablåer med alla godbitar! Lorca med sin jordbävning där fler än 6000 personer sover i tält ännu en natt. Den jämförs hela tiden med både Haiti och Japan. Valspurten för Kommunal- och Landstingsvalet här i Spanien (22 maj). Dom 22 kvinnor som hittills i år fått sätta livet till för att deras män/sambos/pojkvänner inte klarar av att bli lämnade. Den senaste anhållne pedofilmannen...

Vart f*n är vi på väg???

-º-º-º-º-º-º-º-º-º-

Egentligen hade jag tänkt att vara lite lustig idag. Igår visades på Spansk TV om hur världen och framförallt Sverige ser på Spanien. Detta ledde faktiskt t o m till debatt i vissa kanaler. Hur kunde detta tolkas? Var det på allvar eller var det på skämt!?!?

Både och svarar jag! Man tror det är ett skämt, men det är på allvar!

Men tack vare EU så försvinner både siestan och spanska arbetare. I framtidens Spanien så jobbar bara Katalaner (fast i Katalonien då) och nordeuropéer ;D

3 kommentarer:

 1. Det är fruktansvärt det som hänt!

  Men det kommer att hända igen. Vi har ju haft flera mord under senare år då mentalt störda människor gått till attack.

  Mordet på Anna Lindh kan vara ett i en rad dåd begångna av psykiskt störda personer, mordet på en femåring i Arvika, vansinneskörningen i Gamla stan, järnspettsmannen i Åkeshov mm mm.

  Eftersom de psykiskt störda numera inte ska hållas inlåsta, så finns alltid risken att så här tragiska händelser inträffar.

  Ha det så bra trots det inträffade!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hej, Tove!
  Ja du, ingen blir förskonad från mord, det börjar tillhöra vardagen även här i både Göteborg/Sverige där vi haft några stycken under den gågna veckan. Men det handlar om maffiafasoner och beställningsmord och polisen står totalt handfallen.
  Som tur är har inga oskyldiga kommit till skada.
  Psykiskt sjuka människor SKA inte irra omkring ty då händer det grymma som på Tenerife.
  Här hemma släpps de flesta ut för att klara sig själva vilket aldrig lyckas.
  Usch, det var vedervärdigt och hoppas innerligt att ansvariga politiker ser över rutinerna för psyksjuka på Tenerife! Det är deras jobb!
  Ha det så bra som det bara går!
  Kramen, Agneta

  SvaraRadera
 3. Min dotter berättade det för mig och mina tankar gick till dig direkt. Man vet aldrig vilket som är "fel" plats och "fel" tidpunkt. Ryser åt det ofattbara i händelsen!

  SvaraRadera

Lämna gärna en rad så gör Du mig så glad!!:D
Du kan också maila mig på tovessida@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...